Количка

0 артикула
Вижте всички статии

ВСИЧКО ЗА СОЛАРНИТЕ ЧАСОВНИЦИ

Първият соларен часовник е замислен още през 1968 г. от изобретателя Роджър Рийх, а малко по-късно през 70-те години станал популярен. Соларните часовници са все още са модерни и до днес, доказвайки, че наследството е оставило трайно въздействие, което прави традиционния часовник стилен, и такъв, който да искате да добавите към вашата колекцията.

КАКВО Е СОЛАРЕН ЧАСОВНИК?

 

Соларният часовник е точно като всеки друг кварцов часовник, с изключение на слънчевия панел разположен под лицевата страна на циферблата. Този панел поглъща енергията от светлинен източник, като се предполага, че най-често това е слънцето.

Това превръщане на светлината в електрическа енергия, захранва часовника. Доброто зареждане на батерията може да осъществи, само чрез излагане в добре осветена зона. Но какво да кажем, когато няма светлина? Гениалното е, че часовникът съхранява енергията в акумулаторна клетка, създавайки собствен резерв за захранване, когато е за дълго в тъмнина.

Докато соларните часовници могат да оцелеят на тъмно в продължение на много месеци, оставянето им без източник на светлина за продължителни периоди може да ги изтощи и те могат да загубят способността си да презареждат изцяло. Опитайте се да не оставяте соларния си часовник в чекмеджето за една година и всичко ще бъде наред!

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ?

 

Точно като кварцовите часовници, соларните такива осигуряват точно време и не изискват замяна на батериите. Те могат да се считат и за екологични варианти, тъй като соларният панел премахва необходимостта от изхвърляне на батериите и впоследствие от потенциалното изпускане на вредни химикали в околната среда.

Заинтригувани ли сте да научите повече за различните видове слънчеви часовници? Има модели за дамите и мъжете по възможностите на всеки бюджет.

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани

 • Часовник Casio B640WD-1AV

  -50%
  Цена: 27.00лв.
  Каталожна цена: 54.00лв.
  виж отстъпката
  Отстъпки за вас
  Цена: 27.00лв.
  Каталожна цена: 54.00лв.
  Отстъпка: 27.00лв. (50.00%)
 • Дамски часовник Ice-Watch ICE.GL.BRG.S.S.14

  -50%
  Цена: 55.00лв.
  Каталожна цена: 110.00лв.
  виж отстъпката
  Отстъпки за вас
  Цена: 55.00лв.
  Каталожна цена: 110.00лв.
  Отстъпка: 55.00лв. (50.00%)
 • Мъжки часовник Sekonda 1131

  -50%
  Цена: 37.50лв.
  Каталожна цена: 75.00лв.
  виж отстъпката
  Отстъпки за вас
  Цена: 37.50лв.
  Каталожна цена: 75.00лв.
  Отстъпка: 37.50лв. (50.00%)